
Meriç Yemek | Üretim Sürecimiz
Satınalma
Meriç Gıda üretimde kullanılan tüm hammaddelerini ülkenin önde gelen seçkin kuruluşlarından ve bilindik markalarından tedarik etmektedir. Hammaddelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterip gerekli anlaşmaları yaparak kaliteli ürünlerin sürekliliği sağlanmaktadır.
Firmamızın kullandığı etler ruhsatlı mezbaalardan İslami usullere uygun olarak kesilmiş olup damgalı, veteriner kontrolü yapılmış, soğuk zincir muhafaza edilerek ISO standartlarında uygun alım yapılmaktadır. Sebze ve meyvelerin temininde günlük olarak haldan seçili ürünler alınmaktadır.
Üretimde kullanılacak hammaddelerin alım ve kabul sürecinde gıda mühendislerimiz tarafından kalite standartlarına uygunluklarını kontrol yapılarak ürün kabulü yapılmaktadır. Kabul olan ürünler, gruplarına göre ayrılıp hijyenik depolarda uluslararası kalite güvence sistemine uygun şekilde saklanır.
Pişirme ve Sevkiyat
Gıda mühendislerimiz tarafından hazırlanan menüler müşterilerimizin faaliyet alanları gözetilerek kalori ihtiyaçlarına göre oluşturulmaktadır. Hijyenik ortamlarda ön hazırlığı yapılan hammaddeler üretime alınır ve usta aşçılarımız tarafından pişirilir. Pişirilen yemekler son olarak sıcaklık kontrolü yapılarak özel kaplar ile thermoboxlara konulur.
Thermoboxlara konulan yemekler izolasyonlu ve hijyenik araçlarımızla zamanında müşterilerimize ulaştırılır.